UNA MAR DE SOSTENIBILITAT

La sostenibilitat i el respecte pel medi ambient han estat principis que han estat sempre presents en el projecte de l’olivar i la tafona de Son Mesquidassa. Utilitzem maquinària i instal·lacions de reg i energia de darrera generació d’alt rendiment que garanteixen el bon funcionament de la tafona i també una reducció important dels nivells de consum. A més, l’explotació agrària compta amb un petit camp de plaques solars que injecta energia neta a les nostres instal·lacions.

La tafona de Son Mesquidassa s’ha equipat amb un sistema per recuperar tot el pinyol de l’oliva processada. Aquest producte s’utilitza com a biocombustible per a la seva comercialització, però també per a l’autoconsum, ja que ens permet generar calor i fred a les nostres instal·lacions i estalviar més de 90 tones de combustibles fòssils cada any.

Les restes de l’oliva es fan servir com a herbicida ecològic el primer any. S’utilitzen amb una funció d’adob orgànic tipus compost per tal de retornar a la terra allò que ens ha prestat. D’aquesta manera i amb un control molt exhaustiu de la plantació, evitam l’aplicació de gran quantitat de productes químics.

La finca és un oasi de fauna, on gran quantitat d’animals corren i volten entre les oliveres i el pinar. Una biodiversitat apreciada i respectada que millora el valor ambiental de la finca i contribueix a millorar l’experiència de la visita.

La plantació d’oliveres no atura de créixer i absorbeix unes 2.700 tones de CO2 a l’any, cosa que contribueix considerablement a la reducció de gasos d’efecte hivernacle. Com a família dedicada plenament al sector primari, som observadors experimentats dels canvis preocupants que pateix el medi ambient i sabem que encara hem de fer més esforços per lluitar contra el canvi climàtic.