UNA MAR DE PROCESSOS

Les nostres olives arriben al molí en un temps rècord gràcies a un avançat procés de recol·lecció mecànic que ens permet collir fins a 7000 kg / h i evitar el contacte dels fruits amb el terra. D’aquesta manera s’evita la seva oxidació, el principal fenomen que perjudica la qualitat del producte final: l’oli verge extra. Una vegada s’han classificat en funció de la varietat i del grau de maduració i s’han descartat aquells fruits que no compleixen els requisits mínims de qualitat, les olives es netegen i pesen abans de passar al procés de molta.

En uns molins d’última generació es tritura i es trenca l’estructura de l’oliva sencera per alliberar la part líquida i separar-la de la massa mitjançant un batut en fred i sense addició d’aigua, a uns 20 ºC. En aquesta fase, les molècules d’oli es van agrupant per formar gotes petites. D’aquesta manera es garanteix que no es perdin els compostos aromàtics i es redueix al mínim el risc d’aparició dels processos d’oxidació.

La pasta obtinguda és una barreja on cal separar l’oli de la resta. Per a això, aprofitant les diferents densitats que té l’oli, l’aigua i els sòlids i utilitzant la força centrífuga generada en una maquinària especialitzada de darrera tecnologia, s’aconsegueix extreure l’oli verge extra, que ja pot ser tastat.

A continuació es duu a terme un procés de filtrat per tal d’eliminar les restes microscòpiques que puguin quedar a l’oli i que podrien perjudicar la seva qualitat. Seguidament, l’oli s’emmagatzema al nostre celler en dipòsits d’acer inoxidable en atmosfera inert i a una temperatura constant que oscil·la entre els 18 ºC i 20 ºC per aconseguir la seva millor conservació, abans de continuar amb l’envasament i la comercialització. La qualitat d’un bon oli d’oliva resideix principalment en el processament ràpid dels fruits. Per això, hem incorporat la tecnologia més avançada en tots els processos d’elaboració dels nostres olis per tal de conservar tots els seus matisos i la singularitat que atorga l’illa de Mallorca.